En pocs dies se celebra el dia de l’amor per excel·lència: 14F, Sant Valentí.

14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?

D’on prové?

Dia aquesta dedicat a un sacerdot de Roma de nom Valentín que posava en risc la seva vida per a unir a les parelles en matrimoni. L’emperador de Roma, Claudio II el va prohibir perquè al seu judici els solters sense fills eren millors soldats, Sant Valentí en considerar-ho injust el va desafiar i com a conseqüència aquest va ser detingut per desobediència i el càstig de la qual va ser que li van tallar el cap.

Però d’això ja va passar molt de temps, i el 14 de febrer avui dia se celebra a tot el món com un dia dedicat a l’amor i a nosaltres que això de l’amor ens agrada molt, hem volgut escriure aquest post dedicat a un dels moments més romàntics pel qual passen els nuvis, “la demanada de mà”.

14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?

La tradició

El significat actual de la demanada de mà guarda poca relació amb el significat tradicional de la mateixa expressió. I és que tradicionalment, la «demanada» era una celebració que es festejava al voltant d’una taula repleta de menjar a l’hora del menjar o el sopar. En aquesta celebració s’ajuntaven els membres de les dues famílies més pròxims als contraents, abans de casar-se. Una vegada reunits, era el nuvi qui devia demanava la mà de la núvia al pare. El pare era qui decidia si atorgar el poder sobre la seva filla a l’home que la hi demanava.

En l’actualitat

Actualment és molt diferent. La demanada de mà se li fa a la persona amb la qual es pretén contreure matrimoni i pot fer-la tant l’home com la dona.

14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?

L’única semblança que guarden els dos significats, és que en cas d’acceptar la demanada, es contreu matrimoni.

I des d’aquí, en el nostre petit racó dedicat a l’amor, us volem comptar algunes idees perquè convertiu aquest moment en únic i màgic, un dia que recordeu per sempre.

14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?

El més important de tot és que tinguis clar que aquesta persona és amb la qual vols passar la resta de la teva vida, les relacions no són fàcils i casar-se en una de les coses més importants que us passarà mai.

I com donem per tiro que si t’atreveixes a fer el pas és perquè ja has pensant en aquest punt, anem al lio… En internet trobaràs mil idees per a una demanada al·lucinant, súper original com que lloguis una sala de cinema, saltant al buit en el gran canó de l’acolorit, o amb un FlashMob on actua tot el teu barri…

Com diem, idees aquí moltes i la gent aquesta molt boja, però des del Blog La Botiga Roba d’Home t’animem a tocar de peus a terra i tirar de romanticisme, que és una aposta segura.

Els nostres consells

  1. Primer punt a tenir en clau conèixer a la teva parella, saber el que li agrada i sobretot el que no. En un moment clau com aquest millor que la teva parella aquest relaxada, no li facis passar vergonya i feix que se senti una persona única en el món.
  2. Una bona opció és que tiris de records, prepara una cita que simuli a la primera cita que vau tenir, mateix ambient, algun record que mantingueu d’aquesta cita i si aquella primera cita va ser un desastre millora-la, mai és tard i el final serà totalment diferent.
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
  1. Apostar per escenaris naturals, com el capvespre d’una platja, un bonic bosc, un preciós penya-segat o el vostre racó favorit del món. A vegades no es necessita més que vosaltres dos i una bonica estampa natural.
  1. Una altra idea que ens agrada molt és la de preparar un pícnic en un lloc bonic del teu entorn, una manteta de quadres, una caixa de vímet, prepara un pica pica ric i senzill, no t’oblidis del vi i si més no l’esperi feix que aparegui l’anell i demana-l’hi. Per cert res d’amagar l’anell en el menjar, no és gens original i pot ser perillós, aposta pel senzill i bonic.
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
  1. Organitza i prepara una escapada de cap de setmana a un lloc que la teva parella sempre hagi volgut visitar i que sàpigues que li agrada molt, regala-li els bitllets sense que li ho esperi i li dius que volies tenir un detall i una vegada allí fes-li sentir especial i quan estigueu en el racó mes bonic d’aquesta ciutat, aprofita un moment en el qual est admirant la bellesa del lloc i quan et torni a mirar que et trobi de genolls amb l’anell a la mà… No podrà resistir-se i segur que et diu que si!
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
  1. Si pel contrari us agrada més la intimitat de la llar, enxampa’t la tarda lliure en el treball sense que la teva parella el sàpiga i sorprèn-lo amb una vetllada a la llum de les espelmes. Organitza un sopar, un ambient intimo, veles i flors i vores la seva cara de sorpresa quan entri per la porta.
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
  1. Si us agrada jugar, l’emoció i tensió prepara-li un joc de pistes, una petita Gimcana per la teva casa, barri o ciutat on el premi final sigui l’anell i l’anhelada pregunta. Durant el joc fes-li recordar l’important que és per a tu i la sort que has tingut de trobar-li. Fes que s’emocioni i no tindrà dubtes que tu ets el triat.
  1. No dubtis a usar a les vostres persones més pròximes o fins i tot a la vostra mascota per a ajudar-te a sorprendre-la, demana ajuda si la necessites, escriu-li una carta romàntica lliga-la al coll de la teva mascota i feix que aquesta la hi lliuri. Fes que la seva millor amiga o la seva mare t’ajudin, usa-les com a còmplices, que li enganyin, que li portin a un restaurant on després i sense que li ho esperi apareguis el teu, amb un ram de flors i l’anell.
14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?

El 14 de febrer, per això que l’amor aquesta més latent que mai, és el dia que més demanades de mà es fan al voltant del món. Així que perquè no: anima’t tu també!

Idees hi ha moltes, maneres d’expressar l’amor infinites, però persones que estiguin destinades a compartir i complementar la teva vida molt poques, així que no el dubtis, no necessites una fortuna ni grans idees per a portar acabo la bogeria més bonica que mai faràs, si aquestes convençut d’és la persona triada, fes-ho no deixis passar l’oportunitat. Vesteix-te elegant, es valent i digues-li: Vols casar-te amb mi?

14F, el día del amor: ¿Te casas conmigo?
P.D: Si et diu que sí, Felicitats! I recorda que t’esperem en La Botiga Roba d’Home per a ajudar-te i aconsellar-te amb el teu vestit de nuvi, perquè el dia de les vostres noces llueixis com el nuvi més espectacular del planeta. T’esperem!

Fotografies de Unsplash

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *