Els casaments ecològics són una tendència en auge, cada vegada amb més presència en el sector i encara que en aquest blog les hem esmentat abans, no li havíem dedicat un post extens com el d’avui.

En el nostre dia a dia som cada dia més conscients que hem de cuidar al planeta, reciclant, no usant plàstics o muntant més amb bici i per això no és d’estranyar que cada vegada més, els nuvis facin dels seus dia més especial un dia més Eco-Friendly, respectuosos amb el medi ambient i si tu estàs pensant a sumar-te a aquesta, cada vegada més estesa i respectuosa iniciativa en aquest post t’expliquem com organitzar-lo i que tothom parli d’ell.

És important tenir en compte que organitzar un casament ecològic afecta a tot el relacionat amb la cerimònia: el vestit, les invitacions, el transport, el banquet, els detalls i fins al lloc de les noces.

Però comencem pel principi: 

Localització

La localització del casament serà clau per a poder dur a terme un casament, Eco-Friendly, per això les vostres noces ha de celebrar-se a l’aire lliure, envoltats de naturalesa i aprofitant al màxim les hores de llum solar.

No importa si és en una platja paradisíaca, a la meitat del bosc o en alguna finca que ens de l’oportunitat de mantenir contacte amb la naturalesa.

Les persones anem a un ritme frenètic i encara que sembli una ximpleria ,en poques ocasions ens hem parat a veure i gaudir d’una posta de sol i com aquest moment pot ser una cosa molt màgica i especial, t’aconsellem que aprofitis aquest moment per a gaudir-lo al costat dels teus convidats d’una forma especial i que aquest moment serveixi per a ser la transacció entre el banquet i la festa per a la qual podeu usar, torxes, espelmes, fogates, llums led, una ambienti més íntim i acollidor amb el qual donareu al mateix espai un nou aire.

Invitacions

Les invitacions, és un altre aspecte que cada vegada més els nuvis cuiden amb més detall, però si les teves noces són ecològiques, oblida’t de la tradicionals invitacions de noces, has d’apostar per la innovació i tirar mà de les noves tecnologies.

La invitacions digitals van cobrant més pes, la qual cosa et permet innovar i apostar per un disseny molt més creatiu en elles, però sobretot una gran aposta pel reciclatge de paper. Però si no vols renunciar a aquesta tendència tan arrelada de lliurar la teva invitació de noces, tenim la solució per a tu.

Unes invitacions de boda realitzades amb paper reciclat amb dissenys més simples i naturals i si vols anar un pas més enllà, inclou en les teves invitacions de paper reciclat, llavors amb les quals els convidats puguin “plantar” literalment la teva invitació de noces i puguin tenir un record en forma de flor que podria simbolitzar, la vostra unió i el començament d’una nova vida junts.

Decoració

La decoració és un altre aspecte important perquè les vostres noces sigui 100% ecològica, l’elecció de materials i elements reciclats o reutilitzats és clau. Poden utilitzar elements antics i vintage per a adornar l’entorn de les vostres noces, com a taules antigues de fusta, recipients, artefactes de cultiu d’antany i bicicletes clàssiques, quedaran genial tant com decoració com fons de photocall.

I si sou dels quals mesos abans de la celebració ja teniu clar com serà la decoració, podeu anar guardant objectes com a flascons de vidre, llaunes de conserves, per a les flors, intenteu que siguin de temporada i trieu les pròpies de l’entorn on celebrareu el vostre dia, com poden ser les margarides, cantueso, campanetes, espigues, roselles…i espècies-herbes com a farigola, romaní, herba-sana.

Recordatoris

Què regalar als convidats? És una altra de les coses a tenir en compte i potser una de les més complicades, si ja és difícil ser original en un casament normal, ho tenim més difícil quan es tracta d’un casament eco, però encara que és difícil no és impossible i nosaltres et donem alguns exemples que van des de les veles o sabons artesanals, perfums o ambientadors amb olis florals amb fragàncies naturals lliures de dissolvents artificials i alcohol fins a productes d’alimentació de la zona com a mel, oli, pastissets artesanals o vins locals.

I si no la vas usar en les teves invitacions, targetes d’agraïment amb llavors incorporades i un petit test on els teus convidats puguin plantar i veure créixer una planta en memòria del vostre amor seriosa una opció molt original i màgica.

Banquet

El banquet serà una altra de la coses que potser se’t travessa a l’hora d’organitzar unes noces Eco. Però no ha de ser així, i nosaltres t’anem ajudar amb això, l’elecció d’un servei d’àpats format per productes ecològics i ingredients orgànics ha de ser essencial. Ingredients locals i de temporada, productes bio, ecològics i de quilòmetre zero o de proximitat.

Les opcions poden ser múltiples i cap està renyida amb oferir un menú, ric, variat i saludable. Segur que qui s’encarregui del teu banquet pot oferir-te una opció més eco amb la qual sorprendre el paladar dels teus convidats.

Els vostres vestits de nuvis

Els vestits també hauria de ser ecològics, i per a això podreu trieu fibres naturals com el cotó orgànic, de cànem o la seda.

Una vegada usats podeu vendre’ls i donar el seu import a alguna organització benèfica o a fundacions que destinin els seus esforços a conservar el medi ambient. També podeu comprar el vestit i el vestit de segona mà o arreglar el dels vostres pares, això últim pot resultar molt emotiu i simbòlic per a plasmar el vostre amor.

Parament

El parament usat en les noces també ha de complir les característiques Eco, per a això la vaixella hauria de ser reutilitzable o si la circumstàncies ho permeten que siguin de materials biodegradables com la fusta o el bambú. Evita usar el plàstic en qualsevol de les seves formes.

Igual que el Seatting Pla dels convidats i per a això els productes naturals, com a pedres, fulles o fusta serà un encert, prescindint així de la perjudicial tinta d’impressora i l’excés d’ús de paper.

No tenim un Planeta B, per això hem de ser cada dia més conscients que el planeta ens necessita, i nosaltres el necessitem a ell. Així que suma’t a aquesta tendència de les noces Eco-Friendly, fes-ho pel planeta, però també per tu. Oferint als teus convidats un dia únic i inoblidable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *